raw chokladbollar med mynta

 

farligt goda och rysligt lätta att göra om chokladsuget kickar i plötsligt!

vår mynta växer så det knakar så slänger i princip ner lite mynta i allt. jag tycker själv att choklad och mynta är en utsökt kombo.

 

a

råa chokladbollar med mynta, sesam och chiafrön

 

2,5dl urkärnade färska dadlar

2msk ekologisk kallpressad kokosolja, rumsvarm

1msk sirap (agave, lönn eller socker)

4msk rå ekologisk kakaopulver

1/2dl oskalade ekologiska sesamfrön

3msk chiafrön

en handfull färsk mynta

en nypa havssalt

 

1. mosa dadlarna i en skål. tillsätt kokosfettet och sirapen, arbeta smeten smidig.

2. blanda i kakaopulvret.

3. hacka myntan grovt och lägg den i chokladmömmön tillsammans med chiafrön och sesamfrön. rör om ordentligt.

4. smaka av med salt.

5. rulla smeten till bollar och ställ i kylen på ett fat i drygt en halv timme.

6. klart!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver?

 

vi är två mat- och receptkreatörer som bor i ett hus med ett blått kök.

här publicerar vi vad vi kokar ihop och äter, tankar kring mat och odling, näringsrika råvaror och torrvaror samt fakta om dem.

denna blogg innehåller främst recept som är veganska och vegetariska, gjorda så långt som möjligt på ekologiska råvaror, säsongsbetonat, hemodlat, rawfood och nyttigare sötsaker. och förstås våra odlingar.

i framtiden önskar vi att vi kunde vara så mycket självförsörjande under sommarmånaderna som det bara går, att trädgården var en 'skogsträdgård' som tog hand om sig själv och gav en massa att äta.

sedan början av 2015 fungerar fia som matskribent och receptkreatör för Studentbladet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Det blåa köket" supporterar Marthaförbundets kamp mot matsvinnet. För att läsa mer om kampanjen, klicka på bilden.

 

 

 

andra bloggen

green kitchen stories

my new roots

sprouted kitchen

my darling lemon thyme

naturskyddsföreningen

martha förbundet